FAQ

Koliko časa traja izdelava spletne strani?

Izdelava spletne strani običajno traja od 1-3 mesece. V veliki meri so zastavljeni roki odvisni od vaše pripravljenosti. Če veste kakšno spletno stran želite in imate pripravljeno vsebino za spletno stran, je ta lahko postavljena dokaj hitro.

Velikokrat se pokaže, da stranke na začetku še ne vedo kakšen naj bo koncept njihove spletne strani in ne vedo koga in na kakšen način naj nagovarjajo obiskovalce. V takšnem primeru stranki pomagamo z idejami in našimi obširnimi izkušnjami. Proces takšne izdelave pa je lahko malo bolj dolgotrajen, tudi do pol leta.

 

Kakšen je običajno postopek izdelave spletne strani?

Najprej se bomo z vami pogovorili in ugotovili kakšne so vaše potrebe. Po potrjeni ponudbi vam bomo pripravili pogodbo, v kateri določimo roke za izdelavo spletne strani in dogovorjen potek del.

Nato vam bomo izdelali in predstavili grafično podobo glede na vaše želje, ki jo potem skupaj uskladimo in prilagodimo. Ta postopek običajno traja 3 tedne.

Ko vi predlogo potrdite, gre stran v razrez spletne strani, kar običajno traja ponovno 3 tedne. V tem času, mi grafično predlogo razrežemo (sprogramiramo) košček po košček in spletno stran dejansko postavimo. Vanjo vključimo še urejevalnik vsebine (CMS urejevalnik) s katerim boste stran urejali.

Na koncu pride še faza testiranja, v kateri vi napolnite vsebino, mi pa popravimo in izpilimo še zadnje malenkosti.

 

Kako se ureja vsebina spletne strani?

Celotno vsebino spletne strani boste lahko urejali sami s t.i. CMS urejevalnikom. Tako boste lahko sami urejali celotno vsebino,  dodajali novice ali obvestila ter objavljali dogodke. Lahko boste sprejemali povpraševanja, pošiljali sporočila svojim strankam ter nalagali fotografije.

Upravljanje z vsemi moduli poteka izključno preko spletnega brskalnika in zato ne zahteva namestitve ali uporabo kakršnekoli desktop aplikacije. Za uporabo se je potrebno samo registrirati na spletno stran in že lahko vse dogajanje in urejanje vršite s kateregakoli računalnika.

 

Ali spletna stran lahko gostuje na mojem strežniku?

Spletna stran lahko gostuje na kateremkoli strežniku, ki ima nameščeno vso potrebno programsko opremo. Vendar vsem našim strankam toplo priporočamo gostovanje na naših strežnikih, saj s tem lahko zagotovimo varno in zanesljivo delovanje. Tudi podpora je lahko na ta način veliko bolj odzivna in učinkovita. V primeru, da se stranka odloči za gostovanje lastnih strežnikih, storitev zaračunamo.

 

Ali lahko izdelate spletno stran po že pripravljeni grafični predlogi?

Seveda lahko, vendar pod pogojem, da je ta pripravljena kvalitetno in spletu primerno. Tako predlogo lahko tudi skupaj pregledamo in se dogovorimo o končni podobi.

 

Ali je potrebno za spletno stran plačati vzdrževanje?

Plačilo vzdrževanja spletne strani ni obvezno, je pa zelo priporočljivo. Vsaka spletna stran se mora skozi leta nadgrajevati in prilagajati trendom. Če se odločite, da boste vsak mesec nek majhen znesek vložili v nadgradnjo, bo vaša spletna stran dolgo časa aktulna in sveža. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da boste že čez nekaj let potrebovali novo.
V sklopu vzdrževanja vašo spletno stran nadgrajujemo, vam pomagamo pri uporabi in vam svetujemo pri doseganju njenih ciljev. 

Naši projekti

Spletne rešitve so lahko zelo preproste ali pa zelo napredne in zapletene - od enostavne spletne vizitke do zahtevnejšega portala. Mi smo jih v devetih letih izdelali preko 50 in pri vsaki od njih so bila naša glavna vodila: KAKOVOST, VIDEZ, SVEŽINA, PREGLEDNOST, ENOSTAVNOST UPORABE, POVEZLJIVOST in VARNOST. Več o njih si lahko ogledate tukaj.

© 2015 cLoovis, spletne rešitve